Bolehkah sekadar OS, tidak perlu ke HS?

S: Adakah HS perlu menjadi tujuan ? Kalau tidak ke HS, hanya sekadar OS? Apakah tahap perkara yang memerlukan MS, YS, OS dan HS?

J: Masing-masing ada MS, YS atau kalau diusahakan sedikit akan mencapai OS. HS adalah premium.

Jawapan panjang:

HS adalah premium. Ia hanya milik mereka yang inginkan ganjaran premium – iaitu di syurga nanti. Kalau ramai yang kata ingin ganjaran premium tetapi masih selalu menggunakan kaedah pilihan dan solusi tahap murahan, maka ini tidak make sense.

Anda suka yang mana kalau diberi pilihan? Ada ramai kata ia banyak cabaran – namun itulah hakikat di dunia ini. Hatta untuk mendapatkan OS juga perlu banyak usaha perlu dilakukan. OS perlukan usaha dan masa. Namun usaha dan masa itulah pelaburan jangka masa panjang untuk kita membina legasi.

Jadi tanya diri, kalau inginkan yang premium dalam kehidupan di sini dan akan datang, pilihlah HS. Ia adalah pilihan anda – serta tidak perlu menanti untuk tunggu ‘queue’ untuk berada mendapatkan HS. OS kekadang perlu tunggu berbulan-bulan untuk mendapatkan appointment  dengan individu tertentu. Allah amat Kaya, jadi tidak perlu tunggu queue.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
OS dicapai dengan agama lain?

S: Dengan individu beragama lain, perlukah mencari OS? Bolehkah HS dicapai ? J: OS boleh dicapai bersama individu beragama lain. HS

Close