TwitTarbiah 2009-03-28


  • first post : tarbiah is about exemplify ‘rabb’ to be ‘rabbani’ group of people #
  • do it necessary for everyone to get ‘tarbiah’? or study on your own ? #
  • new to twit tarbiah? visit http://twitter.com/tarbiah and click Follow #
  • update on twit tarbiah at http://almuntalaq.com (mostly malaysian language) #
  • @ainun_nadwah related to fiqh of ikhtilaf? any reference on the subject ? #
  • If you are looking for http://twitter.com/tarbiah, it has been changed to http://twitter.com/almuntalaq #
  • thinking about ‘Jus Credit Hour’ #
  • @imranty apa yang berat tu akhie ? #
  • how to manage time as student and non-student, yet you still able to be excellent in PIES aspect – know ‘Jus Credit Hour’ #
  • @ainun_nadwah we can imagine when abu bakr and umar didn’t agree..or among sahabat..but they still believe in Allah … #
  • @ainun_nadwah this is ‘reverse tech in tarbiah’-trace back how you found ‘tarbiah’..we were bestowed early. they start late. who win? #
  • why teacher can build effect on mutarabbi..? but not friends..simply we as friend know more and sometimes mix with -ve emotion. be + ve 🙂 #

Facebook Comments:

9 Comments

  1. Wan Ahmad Wan Khalil says:

    Apakah twit ini sbnrnya? berkonsepkan rss kah?

    • al-muntalaq says:

      Dengan menggunakan plug in untuk WordPress, kita boleh compile-kan Twitter message kita dan menjadi satu entri. Twitter is not an rss. Ia adalah chatting slow motion. Current Tweet ada di sebelah kanan, ‘Twit Tarbiah’.

      • Wan Ahmad Wan Khalil says:

        maksudnya kalau kita ada post apa2, atau comment kat mana2, akan keluar kat twit itulah? boleh tak bagi huraian sedikit. maaflah jika menyusahkan. terasa diri ini macam buta IT pula =(

        • al-muntalaq says:

          nanti kita jemput bro syahir atau ukht azie terangkan…atau bro imran ty

          • wafeeqah says:

            twitter ni lebih kurang seperti SMS online. kita boleh hantar dan terima text (tweet) daripada sesiapa yang ada dalam networking kita. setiap update akan dipaparkan di profile page masing2. sekarangni ada beberapa orang yang berkomunikasi menerusi medium ini. kami saling berkongsi progress harian dan bincang2 hal tarbiah. kalau khalil dan yang lain dapat join sekali pasti lebih menarik =)

  2. wafeeqah says:

    untuk maklumat lanjut tentang twitter boleh check di sini http://en.wikipedia.org/wiki/Twitter

  3. Wan Ahmad Wan Khalil says:

    macam manakah caranya nak join itu? =)

  4. imranty says:

    Bismillah

    Twitter seperti yang akh fazrul mention dia mcm slow motion chatting. Kita kena ada account di web ni https://twitter.com/ dlu, kemudian menjadi follower kepada rakan2 yang ada. Untuk reply kita wujud dalam web ni misalnya, kita kena menjadi “follower” kepada almuntalaq sbb akh fazrul gune nickname almuntalaq utk twitter dan juga web nih.

    Lebih kurang mcm tuhla. Maybe yang lain boleh tambah2 lagi insyaAllah.

Leave a Comment

Read previous post:
Twit Tarbiah

Mungkin ramai tidak biasa menggunakan Twitter. Ia adalah software baru alam maya di mana saya dan anda boleh menulis dengan...

Close